Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

27/12/2023

Розпорядження голови від 27.12.2023 № 148 «Про затвердження Порядку надання разової матеріальної допомоги особам, які захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим)»

ЕНЕРГОДАРСЬКА  МІСЬКА  ВІЙСЬКОВА  АДМІНІСТРАЦІЯ  ВАСИЛІВСЬКОГО  РАЙОНУ  ЗАПОРІЗЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

НАЧАЛЬНИКА  МІСЬКОЇ  ВІЙСЬКОВОЇ  АДМІНІСТРАЦІЇ

27.12.2023

м.Запоріжжя

№148

Про затвердження Порядку надання разової матеріальної допомоги особам, які захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим)

 

 

З метою забезпечення всебічної підтримки осіб, які захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим), на виконання Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026 роки, затвердженої розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 09.11.2023 № 114, враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), керуючись частиною 2 статті 10,  пунктом 8 частини 6 статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

 

  1. Затвердити Порядок надання разової матеріальної допомоги особам, які  захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим) (далі – Порядок), що додається.

 

  1. Встановити, що Порядок набирає чинності з 01 січня 2024 року.

 

  1. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету Дабіжу Я.Г.

 

 

 

Начальник міської

військової адміністрації                                                                 Дмитро ОРЛОВ

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження начальника

Енергодарської міської

військової адміністрації

27 грудня 2023 року №148

 

 

 

 

ПОРЯДОК

надання разової матеріальної допомоги особам, які захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим)

 

 

І. Загальні положення

 

1. Порядок надання разової матеріальної допомоги особам, які захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим) (далі – Порядок), визначає механізм використання коштів бюджету Енергодарської міської територіальної громади для надання разової матеріальної допомоги особам, які  захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим) (далі – разова матеріальна допомога), у рамках реалізації Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026 роки (далі – Програма), затвердженої розпорядженням начальника міської військової адміністрації від  09.11.2023 № 114.

2. Розпорядником коштів бюджету Енергодарської міської територіальної громади є управління праці та соціального захисту населення Енергодарської міської ради (далі – УПСЗН ЕМР).

 

ІІ. Умови та порядок надання матеріальної допомоги

 

  1. Право на разову матеріальну допомогу має особа (далі заявник (-ця), яка проходить військову службу під час дії воєнного стану у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів, та відповідає таким вимогам:

має реєстрацію місця проживання у м.Енергодарі, у тому числі внутрішньо переміщені особи, які були зареєстровані у м.Енергодар до 24 лютого 2022 року;

є громадянином(-кою) України;

є військовослужбовцем у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів;

2. Для оформлення разової матеріальної допомоги заявник(-ця) подає:

заяву на ім’я начальника УПСЗН ЕМР за формою встановленого зразка, або написану від руки (за зразком), який є невід’ємною частиною цього Порядку.

копію паспорта (всі сторінки) або ID-картки та додатка до неї (витяг з ЄДР щодо реєстрації місця проживання (можливо формування через за стосунок «Дія»), або тимчасової довідки, що його замінює;

копію довідки - картки платника податків щодо присвоєння ідентифікаційного номера або відмітки про його відсутність;

довідку з банківської установи про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN (Приватбанк, Сенсбанк, ПУМБ, Ощадбанк, Райффайзен банк Аваль, Укргазбанк), на який може бути зарахована разова матеріальна  допомога;

копію військового квитка/посвідчення  (всі сторінки);

довідку форми 5 (додаток до інструкції з діловодства у Збройних Силах України, пункт 2.9.4.3), видану тим місяцем, коли подається заява для оформлення разової матеріальної допомоги;

копію посвідчення учасника бойових дій (за наявності).

3. Заява з необхідними до неї документами, перелік яких визначено у пункті 2 розділу ІІ Порядку, подається у паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам з м.Енергодара, який розташований за адресою: м.Запоріжжя, пр.Соборний, 226, 10 корпус ЗНУ, або у сканованій формі надсилається на електронну адресу 2328.uszn@gmail.com. Заява реєструється у журналі реєстрації відповідно до якого формується черговість їх розгляду.

4. Разова матеріальна допомога виплачується один раз за умови наявності фінансування на відповідний бюджетний рік за Програмою підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026, затвердженою розпорядженням начальника міської військової адміністрації від  09.11.2023 №114.

5. Разова матеріальна допомога призначається без урахування сукупного доходу сім’ї.

6. Звернення за разовою матеріальною допомогою  приймаються у межах ліміту фінансування затверджених бюджетних призначень на відповідний рік, реєструються у журналі реєстрації заяв відповідно до якого формується черговість їх розгляду.

7. Формування документів на виплату разової матеріальної допомоги здійснюється один раз на місяць, за умови надходження звернень.

8. Персональні дані заявника(-ці), отримані у зв’язку з реалізацією Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

9. При формуванні виплатних документів щодо виконання фінансових операцій з призначення матеріальної допомоги використовується печатка УПСЗН ЕМР.

 

ІІІ. Відмова у наданні разової матеріальної допомоги

 

Підставою для відмови у наданні разової матеріальної допомоги є:

заявник(-ця) не має реєстрації місця проживання у м. Енергодарі;

заявник(-ця) на час подання заяви демобілізований (-а);

надання документів у неповному обсязі, перелік яких визначено пунктом 2 розділу ІІ Порядку;

відсутність обсягу фінансування на відповідний бюджетний рік за Програмою підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026 роки.

 

ІV. Організація та контроль за ходом виконання Порядку

 

Відповідальним за виконання Порядку, а також за цільовим та ефективним використанням коштів Енергодарської міської територіальної громади покладається на УПСЗН ЕМР.

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                                     Яна ДАБІЖА


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення