Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

26/12/2023

Розпорядження голови від 26.12.2024 № 144 «Про затвердження Порядку надання адресної допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю I, II, III груп – Захисників та Захисниць України»

ЕНЕРГОДАРСЬКА  МІСЬКА  ВІЙСЬКОВА  АДМІНІСТРАЦІЯ  ВАСИЛІВСЬКОГО  РАЙОНУ  ЗАПОРІЗЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

НАЧАЛЬНИКА  МІСЬКОЇ  ВІЙСЬКОВОЇ  АДМІНІСТРАЦІЇ

26.12.2023

м.Запоріжжя

№144

 

Про затвердження Порядку надання  адресної допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю I, II, III груп – Захисників та Захисниць України

 

З метою забезпечення соціального захисту та всебічної підтримки Захисників та Захисниць України, які в результаті поранення під час  бойових дій отримали інвалідність I, II, III груп, та на виконання Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026 роки, затвердженої розпорядженням начальника Енергодарської міської військової адміністрації від  09.11.2023 №114, враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), керуючись частиною 2 статті 10,  пунктом 8 частини 6 статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

 

  1. Затвердити Порядок надання адресної допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю I, II, III груп – Захисників та Захисниць України (далі – Порядок), що додається.

 

  1. Встановити, що Порядок набирає чинності з 01 січня 2024 року.

 

  1. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету Дабіжу Я.Г.

 

 

Начальник міської

військової адміністрації                                                              Дмитро ОРЛОВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження начальника

Енергодарської міської

військової адміністрації

26 грудня 2023 року №144

 

 

ПОРЯДОК

надання адресної допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю I, II, III груп – Захисників та Захисниць України

 

І. Загальні положення

 

1. Порядок надання адресної допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю I, II, III груп – Захисників та Захисниць України (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів бюджету Енергодарської міської територіальної громади для надання адресної допомоги на реабілітацію особам, які в результаті поранення під час бойових дій отримали інвалідність I, II, III груп (далі – адресна допомога), у рамках реалізації Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м. Енергодара на 2024-2026 роки (далі – Програма), затвердженої розпорядженням начальника Енергодарської міської військової адміністрації від 09.11.2023 №114.

2. Розпорядником коштів бюджету Енергодарської міської територіальної громади є управління праці та соціального захисту населення Енергодарської міської ради (далі – УПСЗН ЕМР).

 

ІІ. Умови та порядок надання матеріальної допомоги

 

1. Право на адресну  допомогу має особа, яка в результаті поранення під час бойових дій отримала інвалідність I, II, III групи, потребує реабілітації відповідно до індивідуальної програми реабілітації та відповідає таким вимогам:

має реєстрацію місця проживання у м.Енергодар, у тому числі внутрішньо переміщені особи, які були зареєстровані у м. Енергодар до 24.02.2022;

є громадянином(-кою) України;

має посвідчення інваліда війни І, ІІ, ІІІ групи відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

2. Для оформлення адресної допомоги заявник(-ця) подає:

заяву на ім’я начальника УПСЗН ЕМР за формою встановленого зразка, або написану від руки (за зразком), який є невід’ємною частиною даного Порядку;

копію паспорта (усі сторінки) або ID-картки та додатка до неї (витяг з ЄДР щодо реєстрації місця проживання (можливо формування через за стосунок «Дія»), або тимчасової довідки, що його замінює;

копію довідки - картки платника податків щодо присвоєння ідентифікаційного номера або відмітки про його відсутність;

копію військового квитка (всі сторінки);

копію довідки МСЕК про присвоєння групи інвалідності;

копію індивідуальної програми реабілітації (ІПР);

копію посвідчення інваліда війни;

довідку з банківської установи про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN, на який може бути зарахована матеріальна  допомога (Приватбанк, Сенсбанк, ПУМБ, Ощадбанк, Райффайзен банк Аваль, Укргазбанк).

3. Заява з необхідними до неї документами, перелік яких визначено у пункті 2 розділу ІІ Порядку, подається у паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам з м. Енергодара, який розташований за адресою: м.Запоріжжя, пр.Соборний 226, 10 корпус ЗНУ, або у сканованій формі надсилається на електронну адресу 2328.uszn@gmail.com .

4. Адресна допомога виплачується один раз на рік за наявності фінансування на відповідний бюджетний рік за Програмою підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м. Енергодара на 2024-2026 у таких розмірах:

І група - 50 тис. грн;

ІІ група – 30 тис.грн;

ІІІ група – 10 тис.грн.

5.  Звернення за адресною допомогою відображається у журналі реєстрації заяв на призначення допомоги відповідно до якого формується черговість їх розгляду.

6. Адресна допомога призначається без урахування сукупного доходу сім’ї.

7. Звернення за адресною допомогою  приймаються у межах ліміту фінансування затверджених бюджетних призначень на відповідний рік.

8. Формування документів на виплату адресної допомоги здійснюється один раз на місяць, за умови надходження звернень.

9. Персональні дані заявника(-ці), отримані у зв’язку  з реалізацією Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

10. При формуванні виплатних документів щодо виконання фінансових операцій з призначення матеріальної допомоги використовується печатка УПСЗН ЕМР.

 

ІІІ. Відмова у наданні щомісячної грошової допомоги   

 

Підставою для відмови у наданні адресної допомоги є:

заявник(-ця) не має реєстрації місця проживання у м. Енергодарі;

заявник(-ця)  не є громадянином(-кою) України;

надання документів у неповному обсязі, перелік яких визначено пунктом 2 розділу ІІ Порядку;

відсутність обсягу фінансування на відповідний бюджетний рік за Програмою підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026 роки, затвердженою розпорядженням начальника міської військової адміністрації від  09.11.2023 №114.

 

ІV. Організація та контроль за ходом виконання Порядку

 

Організацію та контроль за виконанням Порядку здійснює управління праці та соціального захисту населення  Енергодарської міської ради.

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                                  Яна ДАБІЖА


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення