Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

09/05/2024

Розпорядження голови від 09.05.2024 № 66 «Про внесення змін до розпорядження начальника міської військової адміністрації від 27.12.2023 №148  «Про затвердження Порядку  надання разової матеріальної допомоги особам, які  захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим)»

ЕНЕРГОДАРСЬКА  МІСЬКА  ВІЙСЬКОВА  АДМІНІСТРАЦІЯ  ВАСИЛІВСЬКОГО  РАЙОНУ  ЗАПОРІЗЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

НАЧАЛЬНИКА  МІСЬКОЇ  ВІЙСЬКОВОЇ  АДМІНІСТРАЦІЇ

09.05.2024

м.Запоріжжя

№66

 

Про внесення змін до розпорядження начальника міської військової адміністрації від 27.12.2023 №148  «Про затвердження Порядку  надання разової матеріальної допомоги особам, які  захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим)

 

 

З метою забезпечення всебічної підтримки осіб, які беруть участь у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, на виконання Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026 роки, затвердженої розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 09.11.2023 №114, зі змінами до Програми, внесеними розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 08.04.2024 №51, враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), Указ Президента України від 07 квітня 2023 року №197/2023 «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Запорізькій області», постанову Верховної Ради України від 02.05.2023 №3059-IX «Про здійснення начальниками військових адміністрацій населених пунктів у Бердянському, Василівському, Мелітопольському та Пологівському районах Запорізької області повноважень, передбачених частиною другою статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», керуючись частиною 2 статті 10,  пунктом 8 частини 6 статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

 

  1. Внести зміни до розпорядження начальника Енергодарської міської військової адміністрації від 27.12.2023 №148 «Про затвердження Порядку надання разової матеріальної допомоги особам, які захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим), а саме:
  1. викласти назву Порядку у новій редакції - «Порядок надання адресної матеріальної допомоги особам, які захищають державу у складі Збройних Сил України,

 

Національної гвардії України та Державної Прикордонної служби України (за контрактом або мобілізованим)»;

 

  1. затвердити Порядок надання адресної матеріальної допомоги особам, які захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної Прикордонної служби України (за контрактом або мобілізованим) у новій редакції, що додається.

 

  1. Встановити, що Порядок набирає чинності з дати його офіційного оприлюднення.

 

  1. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника начальника міської військової адміністрації Дабіжу Я.Г.

 

 

 

Начальник міської

військової адміністрації                                                              Дмитро ОРЛОВ

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження начальника

Енергодарської міської

військової адміністрації

09 травня 2024 року №66

 

 

ПОРЯДОК

надання адресної матеріальної допомоги особам, які захищають державу у

складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та

Державної Прикордонної служби України

(за контрактом або мобілізованим)

 

 

І. Загальні положення

 

1. Порядок надання адресної матеріальної допомоги особам, які  захищають державу у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної Прикордонної служби України (за контрактом або мобілізованим) (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів бюджету Енергодарської міської територіальної громади для надання адресної матеріальної допомоги (далі – адресна матеріальна допомога) в рамках реалізації Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м.Енергодара на 2024-2026 роки (далі – Програма), затвердженої розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 09.11.2023 №114, зі змінами до Програми, внесеними розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 08.04.2024 №51.

2. Розпорядником коштів бюджету Енергодарської міської територіальної громади є управління праці та соціального захисту населення Енергодарської міської ради (далі – УПСЗН ЕМР).

 

ІІ. Умови та порядок надання адресної матеріальної допомоги

 

1. Право на адресну матеріальну допомогу має особа (далі  - заявник (-ця), яка проходить військову службу під час дії воєнного стану у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної Прикордонної служби України (крім осіб, які проходять військову службу (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки) та відповідає таким вимогам:

– заявник (-ця) є громадянином (-кою) України;

заявник (-ця) станом на 24.02.2022 та на момент звернення має реєстрацію місця проживання у м. Енергодарі;

– заявник (-ця) є внутрішньо переміщеною особою, яка станом на 24.02.2022 обліковувалась у м.Енергодарі в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб;

– заявник (-ця) є військовослужбовцем у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної Прикордонної служби України.

2. Для оформлення  адресної матеріальної допомоги заявник(-ця) подає:

заяву за формою встановленого зразка згідно з додатком до Порядку;

– копію паспорта (всі сторінки) або ID-картки або документа, що його замінює;

– витяг про місце проживання (формується засобами порталу Дія, зокрема мобільного додатка Порталу Дія);

– копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);

– довідку з банківської установи про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN, на який може бути зарахована адресна матеріальна  допомога;

– копію військового квитка/посвідчення (всі сторінки);

– довідку форми 5 (пункт 2.9.4.3 додатка до інструкції з діловодства у Збройних Силах України), видану тим місяцем, коли подається заява для оформлення адресної матеріальної допомоги;

– копію посвідчення учасника бойових дій, учасника війни (за наявністю).

3. Заява з необхідними до неї документами, перелік яких визначено у пункті 2 розділу ӀӀ Порядку, подається у паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам з м.Енергодара, який розташований за адресою: м.Запоріжжя, пр.Соборний, 226, 10 корпус ЗНУ, або у сканованій формі надсилається на електронну адресу: 2328.uszn@gmail.com, та реєструється у журналі реєстрації відповідно до якого формується черговість їх розгляду.

4. Адресна матеріальна допомога виплачується один раз на рік за умови наявності фінансування на відповідний бюджетний рік за Програмою підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м. Енергодара на 2024-2026, затвердженою розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 09.11.2023 №114, зі змінами до Програми, внесеними розпорядженням начальника міської військової адміністрації від 08.04.2024 №51.

5. Адресна матеріальна допомога призначається без урахування сукупного доходу сім’ї у розмірі 50 тисяч гривень.

6. Звернення за адресною матеріальною допомогою  приймаються у межах ліміту фінансування затверджених бюджетних призначень на відповідний рік, реєструються у журналі реєстрації заяв відповідно до якого формується черговість їх розгляду.

7. Формування документів на виплату адресної матеріальної допомоги здійснюється один раз на місяць, за умови надходження звернень.

8. Персональні дані заявника(-ці), отримані у зв’язку з реалізацією Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

9. Заявник(-ця) несе персональну відповідальність за достовірність наданої інформації.

10. При формуванні виплатних документів щодо виконання фінансових операцій з призначення адресної матеріальної допомоги використовується печатка УПСЗН ЕМР.

 

ІІІ. Відмова у наданні  адресної матеріальної допомоги

 

Підставою для відмови у наданні адресної матеріальної допомоги є:

– заявник(-ця) не є громадянином (-кою) України;

– заявник(-ця) станом на 24.02.2022 та на момент звернення не має реєстрації місця проживання у м. Енергодарі;

заявник (-ця) є внутрішньо переміщеною особою, яка станом на 24.02.2022 не обліковувалась у м.Енергодарі в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб;

– заявник(-ця) проходить військову службу (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки;

заявник(-ця) на час подання заяви є демобілізованим (-а);

– надання документів, перелік яких визначено пунктом 2 розділу ІІ Порядку, у неповному обсязі;

– відсутність обсягу фінансування на відповідний бюджетний рік за Програмою підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м. Енергодара на 2024-2026 роки.

 

ІV. Організація та контроль за виконанням Порядку

 

Організацію та контроль за виконанням Порядку, а також за цільовим та ефективним використанням коштів Енергодарської міської територіальної громади здійснює міський голова, або один із заступників міського голови або керуючий справами виконавчого комітету відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

 

Начальник міської

військової адміністрації                                                              Дмитро ОРЛОВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення