Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

10.01.2024 22:29

Порядок надання військовим разової матеріальної допомоги на лікування у зв’язку з пораненням

659efe18a490e__photo_2024-01-10_09-43-55.jpg

Шановні військовослужбовці та члени їх родин!

Нагадуємо, що у 2024 році продовжує діяти міська програма надання разової матеріальної допомоги на

лікування у зв’язку з пораненням Захисникам та Захисницям України, які

брали участь у бойових діях.

ℹ️ Право на матеріальну допомогу має особа, яка, приймаючи безпосередню участь у бойових діях повномасштабної війни з Російською Федерацією, отримала поранення, тілесні ушкодження (опіки, обмороження, тощо), контузію та відповідає таким вимогам:

🔸має реєстрацію місця проживання в м. Енергодарі,

у тому числі внутрішньо переміщені особи, які були зареєстровані у м.Енергодарі до 24 лютого 2022 року;

🔸є військовослужбовцем у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів.

У разі неможливого звернення особисто, з поважних причин, як вийняток, за допомогою може звернутись один із членів сім’ї пораненої особи. У такому випадку подаються документи і пораненої особи і члена сім´ї - заявника.

❗️ Для оформлення допомоги поранена особа або член її сім’ї має подати:

✅ заяву на ім’я начальника УПСЗН (зразок заяви);

✅ копію паспорта (всі сторінки) або ID-картки, а також витяг про місце проживання (формується засобами Порталу Дія, зокрема мобільного додатка Порталу Дія);

✅ копію довідки - картки платника податків щодо присвоєння ідентифікаційного номера або відмітки про його відсутність;

✅ довідку форми 100 (Додаток 4 наказу Генерального штабу ЗСУ від 09.07.2018 №258);

✅ довідку з медичного закладу про перебування на лікуванні з причини поранення з зазначенням ступеню тяжкості поранення, або довідку ВЛК про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) з зазначенням ступеню

тяжкості поранення;

✅ копію військового квитка/посвідчення (всі сторінки), у разі їх зіпсування – інший документ, що підтверджує належність до цієї категорії осіб;

✅ копію посвідчення учасника бойових дій (за наявності);

✅ довідку з банківської установи про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN (Приватбанк, Сенсбанк, ПУМБ, Ощадбанк, Райффайзен банк Аваль, Укргазбанк), на який може бути зарахована матеріальна допомога;

✅ копію документа, підтверджуючого сімейні правовідносини (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб тощо), якщо заява подається одним із членів сім’ї.

❗️Матеріальна допомога призначається та виплачується за наявності фінансування у розмірах в залежності від ступеню важкості поранення:

▪️легке поранення - 10 тис. грн;

▪️поранення середнього ступеню тяжкості – 30 тис.грн;

▪️тяжке поранення – 50 тис.грн.

📎 У разі відсутності у довідці медичного закладу інформації про ступень важкості поранення, визначення цього ступеню покладається на медичних працівників комунального некомерційного підприємства «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Енергодарської міської ради на підставі інформації, яка зафіксована у довідках медичних закладів.

📌 Заява з необхідними до неї документами подається:

➡️ у сканованій формі на електронну адресу 📧 2328_uszn@ukr.net

➡️ у разі неможливості відсканувати документи - в паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам з м.Енергодара (м. Запоріжжя, 10-й корпус ЗНУ, навпроти вул. Незалежності України, 13).