Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

16.02.2024 16:25

До уваги родичів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

65cf708e2720e__photo_2024-02-15_08-49-25.jpg

Розпорядженням начальника Енергодарської міської військової адміністрації затверджено Порядок надання разової матеріальної допомоги родинам осіб, зниклих безвісті за особливих обставин. 

Зазначена допомога виплачується з коштів бюджету міської територіальної громади в рамках реалізації Програми соціальної підтримки населення  м. Енергодара на 2024-2026 роки.

Цей Порядок стосується осіб, зниклих безвісти у зв’язку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру під час повномасштабної війни з рф з 24 лютого 2022 року.

1️⃣ Звернутися із заявою можуть родичі зниклих осіб: дружина, чоловік, повнолітня дитина, законний представник ( у т.ч. опікун/піклувальник) неповнолітньої дитини або особи, яка визнана судом недієздатною чи дієздатність якої обмежена, батько, мати, а також представник особи члена сім’ї або близького родича.

2️⃣ Разова матеріальна допомога надається заявнику за умови, що станом на 24.02.2022 особа, зникла безвісти за особливих обставин, мала реєстрацію місця проживання в Енергодарі, або станом на 24.02.2022 обліковувалась як внутрішньо переміщена особа в Енергодарі та на момент зникнення не була знята з обліку. 

3️⃣ Для оформлення разової матеріальної допомоги заявник подає: 
▪️заяву за формою встановленого зразка (зразок заяви);  
▪️копію паспорта (всі сторінки)/ID-картки та витяг про місце проживання (формується в додатку "Дія"); 
▪️ копію реєстраційного номера облікової картки платника податків або відмітку в паспорті про його відсутність; 
▪️довідку з банку про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN;
▪️❗️копію витягу з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; 
▪️копію документа, підтверджуючого сімейні правовідносини, родинні зв’язки, представництво інтересів (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження  або документи, що їх замінюють, рішення про опіку/піклування, копію документа, що посвідчує особу, яка перебуває під опікою/піклуванням (крім дітей до 14 років) тощо).

ℹ️  У разі звернення представника особи члена сім’ї або близького родича особи, зниклої безвісти за особливих обставин, додатково до зазначених вище документів представник додає:
▪️копію паспорта (всі сторінки)/ID-картки та витяг про місце проживання (формується в додатку "Дія"); 
▪️копію реєстраційного номера облікової картки платника податків або відмітку в паспорті про його відсутність;
▪️копію документа, що підтверджує представництво інтересів (довіреність). 


4️⃣.Разова матеріальна допомога призначається заявнику  на кожну особу, яка зникла безвісти за особливих обставин. У такому разі заявник подає окремі заяви разом з документами на кожну таку особу.

5️⃣.Заява з необхідними документами подається у паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам з м.Енергодара (для енергодарців, які перебувають у Запоріжжі) або 
у сканованій формі на електронну адресу 2328_uszn@ukr.net (для осіб, що евакуювались в інші населені пункти України або залишились в Енергодарі).

6️⃣.Розмір  разової матеріальної допомоги становить 25 000 грн на кожну особу, зниклу безвісти за особливих обставин, та виплачується за наявності фінансування. Разова матеріальна допомога на одну й ту саму особу, зниклу безвісти за особливих обставин, вдруге не надається.