Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

02.09.2023 16:02

Як повідомити про примусову паспортизацію та інші правопорушення на тимчасово окупованих територіях

main_imp_news.webp

Якщо ви, перебуваючи на тимчасово окупованій території України, зіткнулися з правопорушеннями та злочинами, які чинить ворог, в тому числі, примусовою паспортизацією, ви можете повідомити Національну поліцію України про такі факти, зателефонувавши чи написавши повідомлення у Telegram та WhatsApp за номером телефону 📞 +380504529195. 

📎 Також можна повідомити на електронну пошту Головного управління Національної поліції в Запорізькій області – 
📧 info@zp.npu.gov.ua.

❓Чи обов'язково бути безпосередньо потерпілим, аби повідомити?
❌НІ.
✅ повідомити може будь-хто, кому стало відомо про правопорушення.

🇺🇦 Згідно зі ст. 60 КПК України заявником є фізична або юридична особа, яка звернулася із заявою або повідомленням про кримінальне правопорушення до органу державної влади, уповноваженого розпочати досудове розслідування, і не є потерпілим. Тому, будь-яка особа, якій стало відомо про вчинені кримінальні правопорушення чи події, має право подати відповідне звернення (заяву) до органів Національної поліції України.

🇺🇦 Також нагадуємо, що для документування воєнних злочинів окупантів рф продовжує функціонувати створений правозахисниками ГО «Об’єднання родичів політв’язнів кремля» та Коаліції «Україна. 5 ранку» телеграм-бот «‎ЕнергодарSOS» - 📩 https://t.me/zp_war_crimes_bot