Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

03.09.2023 16:09

Жителі тимчасово окупованих територій зможуть зареєструвати місце проживання без зняття з попередньої реєстрації

main_imp_news.webp

Згідно зі змінами у законодавстві, з 25 серпня 2023 року особи, місце проживання яких зареєстровано на тимчасово окупованій території, зокрема і енергодарці, матимуть змогу реєструвати місце свого проживання на підконтрольній Уряду території без зняття з реєстрації місця свого попереднього проживання - в Енергодарі. 

 Ця норма сьогодні є найбільш актуальною для майбутніх студентів, які планують реєструвати своє місце проживання в гуртожитках.

 Крім того, для дітей до 18 років, які не мають зареєстрованого місця проживання, адресою зареєстрованого місця проживання вважатиметься адреса зареєстрованого місця проживання її батьків чи одного з них (за заявою одного із батьків, з ким проживає дитина). Якщо у батьків різна адреса - самі батьки визначають з ким проживає дитина.

 Всі послуги з внесення відомостей про адресу зареєстрованого місця проживання надаватимуться безоплатно.

 Оформити цю послугу буде можливо з 25 серпня у такий спосіб:

✅ в міграційній службі України, під час оформлення, обміну паспорта громадянина України, закордонного паспорта - як дорослим так і дітям;

✅ в Центрах надання адміністративних послуг або органах реєстрації місця проживання, під час декларування або реєстрації місця проживання як дорослих, так і дітей.

 З усіх додаткових питань можна звертатися за телефоном: (099) 251-06-38.