Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

09.01.2024 09:32

Для військовослужбовців з Енергодара продовжують діяти міські соціальні програми

659cf68aaf500__photo_2024-01-09_09-26-51.jpg

В умовах повномасштабної війни, яку розв'язала рф на території України, сьогодні першочерговим та надважливим завданням для всієї держави є підтримка наших захисників. У бюджеті міста Енергодара на 2024 рік буде передбачено фінансування ряду заходів, спрямованих на соціальних захист військовослужбовців та членів їхніх сімей. 

Всі ці заходи включені до нової міської Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей - мешканців м. Енергодара на 2024-2026 роки. 

У 2024 році знову  передбачена виплата одноразової матеріальної допомоги у сумі 50 тисяч гривень кожному діючому військовослужбовцю, зареєстрованому в Енергодарі.  
Йдеться про надання разової матеріальної допомоги особам, які захищають державу в складі Збройних Сил України, Національної гвардії України та інших оборонних та правоохоронних органів (мобілізованим);

Військові, які зазнали поранень у ході бойових дій, також отримають одноразову грошову виплату на лікування в залежності від ступеню тяжкості:
легке поранення - 10 000 грн,
поранення середньої тяжкості - 30 000 грн, 
тяжке поранення - 50 000 грн. 

Також військовослужбовці, які в результаті поранення під час бойових дій отримали інвалідність I, II, III групи, мають право на адресну допомогу на проходження реабілітації у таких розмірах:
І групи - 50 000 грн; 
ІІ групи - 30 000 грн; 
ІІІ групи - 10 000 грн.

❗️ Наголошуємо, що у звʼязку із обмеженими можливостями фінансування першочергово в першому кварталі 2024 року будуть розглянуті заяви на отримання даних видів виплат від діючих військовослужбовців:
 🔸тих, хто зараз перебуває на передовій,  
🔸а також тих, хто ще жодного разу не отримував матеріальну допомогу в сумі 50 тисяч грн. 
Всі інші військові зможуть отримати виплату у 50 тис. грн.починаючи з другого кварталу поточного року. 

Крім того, Програмою передбачені наступні - нові  види допомоги:

✅ надання щомісячної адресної допомоги у розмірі прожиткового мінімуму дітям загиблих Захисників до досягнення 18-річного віку;

✅ надання разової адресної допомоги членам сімей загиблих Захисників на організацію поховання.

 Детальніше з положенням, умовами оформлення та подання заяв на отримання даних видів виплат у 2024 році проінформуємо найближчим часом.