Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

10.01.2024 22:30

Порядок надання адресної допомоги на реабілітацію осіб з інвалідністю I, II, III груп – Захисників та Захисниць України

659efe77c44a3__photo_2024-01-10_11-44-39.jpg

 

1️⃣ Право на адресну  допомогу має особа, яка в результаті поранення під час бойових дій отримала інвалідність I, II, III групи, потребує реабілітації відповідно до індивідуальної програми реабілітації та відповідає таким вимогам: 
✔️ має реєстрацію місця проживання у м.Енергодар, у тому числі внутрішньо переміщені особи, які були зареєстровані у м. Енергодар до 24.02.2022;
✔️ є громадянином(-кою) України;
✔️ має посвідчення інваліда війни І, ІІ, ІІІ групи відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

2️⃣ Для оформлення адресної допомоги заявник(-ця) подає: 
✅ заяву на ім’я начальника УПСЗН ЕМР за формою встановленого зразка, або написану від руки (зразок заяви)
✅ копію паспорта (усі сторінки) або ID-картки та додатка до неї (витяг з ЄДР щодо реєстрації місця проживання (можливо формування через за стосунок «Дія»), або тимчасової довідки, що його замінює; 
✅ копію довідки - картки платника податків щодо присвоєння ідентифікаційного номера або відмітки про його відсутність;
копію військового квитка (всі сторінки);
✅ копію довідки МСЕК про присвоєння групи інвалідності;
✅ копію індивідуальної програми реабілітації (ІПР);
✅ копію посвідчення інваліда війни;
✅ довідку з банківської установи про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN, на який може бути зарахована матеріальна  допомога (Приватбанк, Сенсбанк, ПУМБ, Ощадбанк, Райффайзен банк Аваль, Укргазбанк).

3️⃣ Заява з необхідними до неї документами подається у паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам з м. Енергодара, який розташований за адресою: м.Запоріжжя, пр.Соборний 226, 10 корпус ЗНУ, або у сканованій формі надсилається на електронну адресу 2328.uszn@gmail.com. Телефон для уточнень - 0936600516 (тільки повідомлення у Вайбер, Телеграм).

Зверніть увагу ! ➡️Документи на отримання допомоги необхідно надсилати в одному листі, в темі зазначати тип звернення “Допомога на реабілітацію та ПІБ військовослужбовця”.

4️⃣ Адресна допомога виплачується один раз на рік за наявності фінансування на відповідний бюджетний рік за Програмою підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – мешканців м. Енергодара на 2024-2026 у таких розмірах:

▪️І група - 50 тис. грн;
▪️ІІ група – 30 тис.грн;
▪️ІІІ група – 10 тис.грн.