Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

27.02.2024 08:38

2024 рік може стати переломним для України: підсумки пресконференції Президента України

65dd85acc6083__IMG_1965.jpg

У неділю, 25 лютого, Президент України Володимир Зеленський дав велику пресконференцію у межах форуму «Україна. Рік 2024». Президент розповів про контрнаступ, втрати України у війні, перспективи щодо озброєння для України, плани на 2024 рік.

Президент наголосив, що третій рік повномасштабної війни – переломний, адже саме від нього може залежатиме формат закінчення війни. Він зауважив, що у 2022 році Україна намагалась вижити, а у 2023 році – вистояти.

Важко не погодитися, що саме зараз перед Україною як державою та українцями як народом стоїть дуже багато викликів ззовні та всередині. Всім нам як ніколи потрібна мужність і стійкість, щоб вижити, єднання та віра, щоб продовжувати підтримувати наших Захисників на фронті.

На жаль, неможливо уникнути втрат на цій страшній кривавій війні. За словами Володимира Зеленського, під час повномасштабної війни з Росією загинула 31 тисяча українських військових. Але ворог втратив значно більше. Кожна втрата українця є великою трагедією для України.

   Коротко про основне зі слів Президента:

- В України немає іншого вибору, ніж гарантувати собі безпеку. Безпека має бути як внутрішня та і зовнішня.

- Суттєво переламати ситуацію на користь України може надання західними партнерами систем ППО.

- За підсумками переговорів з Німеччиною щодо надання ракет Taurus Україна матиме результат.

- Запрошення України до НАТО, на яке розраховує наша країна на наступному саміті у Вашингтоні, залежить від двох ключових країн – Німеччини та США.

- Маємо сподівання, що Конгрес США ухвалить позитивне рішення щодо допомоги Україні. Україна розраховує на підтримку Конгресу

- росія витрачає великі гроші на пропаганду в соцмережах і на інших сучасних медіа майданчиках. Для України дуже важливо протидіяти цьому, говорити правду. 

- Україна створює такий майданчик, на якому президент росії буде змушений визнати свій програш у цій війні та не зможе реалізувати жодних своїх планів.

- Путін не хоче закінчувати війну. Але він може захотіти припинити воєнні дії у разі сильного економічного тиску. 

 - росія готуватиме наступ на початку літа або наприкінці травня, але ми теж готові до бою. 

- Франція планує надати Україні декілька десятків артилерійських систем. Окрім того, Україна, зокрема, тривалий час працює над отриманням далекобійної зброї.

- Україна має план на 2024 рік, але його деталі на загал не будуть розкривати. 

- Без військової допомоги США ми будемо слабкі, але не припинимо шукати інші можливості. Європа не здатна замістити американську зброю, але вона змінюється та почала нарощувати виробництво боєприпасів. Хоча головне питання не в боєприпасах, а в неготовності європейських суспільств до війни з Росією.

Ми маємо вистояти і зламати агресора. Наша армія, підтримка партнерів, санкційний тиск світової спільноти, мужність та єдність - запорука майбутньої перемоги над ворогом. Цей рік буде переломним. Вистоїмо!