Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

04.03.2024 09:47

Інтерв'ю начальника Енергодарської МВА Дмитра Орлова щодо ситуації в Енергодарі

65e57cfc61f7a__GettyImages-1240384896_1.jpg

Другий рік наш рідний Енергодар перебуває в окупації. Сьогодні, як і раніше, нам неймовірно потрібна і важлива міжнародна підтримка наших друзів та колег, іноземних ЗМІ, політичних та громадських лідерів, розголос та постійне нагадування всьому світу про ядерну загрозу, яку своїми злочинними діями створюють окупанти на Запорізькій АЕС.

Напередодні другої річниці окупації міста Енергодарський міський голова, начальник Енергодарської міської військової адміністрації Дмитро Орлов поспілкувалися з німецьким журналістом Бернхардом Класеном, який завітав  до Запоріжжя. 

Бернхард вже десятий рік активно працює в Україні, з 2014 року пише про події російсько-української війни.  За період повномасштабного вторгнення журналіст побував майже в усіх гарячих точках, деокупованих містах Київщини, Херсоні, Харкові, Запоріжжі та інших містах України. Минулого року Бернхард також відвідував Запорізьку область, побував у населених пунктах, що найбільше постраждали від ворожих обстрілів, спілкувався з мешканцями громад та переселенцями. 

Дмитро Орлов розповів журналісту про ситуацію в окупованому Енергодарі, злочини окупантів на Запорізькій АЕС, ризики та загрози, які несе подальше перебування росіян на території міста-супутника найбільшої в Європі атомної станції.

"Щиро вдячний Бернхарду Класену за його надважливу роботу, постійну підтримку України, за професіоналізм та сміливість, а також - окремо - за досконале знання української мови!", - зазначив Дмитро Орлов.

Посилання на публікацію