Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

01.04.2024 22:00

Про ситуацію в окупованому Енергодарі та на ЗАЕС пишуть європейські ЗМІ

660b04807ca09__image.jpg

 Триває третій рік повномасштабного вторгнення рф в Україну, третій рік окупації нашого рідного Енергодара - міста-супутника найбільшої в Європі атомної електростанції - Запорізької АЕС.

Сьогодні саме міжнародний розголос та публічне поширення повної достовірної інформації про злочини російських окупантів на території суверенної незалежної держави має ключове значення. Адже від цього залежить підтримка наших партнерів, оперативність та своєчасність надання допомоги - військової, економічної, гуманітарної, політичної, інформаційної.

 Нещодавно ряд європейських ЗМІ розмістив серію публікацій за результатами спілкування з представниками Запорізької обласної влади та керівниками окупованих громад про поточну ситуацію на ТОТ. Зокрема, стосовно проведення так званих "виборів президента рф" на окупованих територіях. Міжнародна спільнота засудила ці псевдовибори, адже вони є повним порушенням будь-яких міжнародних норм права та суспільної моралі. Голови парламентських комітетів із закордонних справ, у тому числі Канади, США та низки європейських країн, виступили зі спільною заявою, в якій заявили, що однозначно заперечують легітимність цих "виборів".

Вдячні всім нашим країнам-союзникам, міжнародним організаціям та фондам, іноземним політикам та журналістам, які надають активну допомогу Україні, в тому числі і нашому місту. Важливо, щоб люди в усьому світі знали і не забували про страшні події, які сьогодні продовжують відбуватися в Україні та на її тимчасово окупованих територіях. Тільки разом, за підтримки всього цивілізованого світу, ми зможемо подолати ворога та звільнити українські землі від окупантів.

Переглянути публікації можна за посиланнями:
▪️ https://www.theglobeandmail.com/world/article-ukraine-russia-election-occupied-territory/
▪️ https://yle.fi/a/74-20079164
▪️ https://areena.yle.fi/1-66614747