Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

02.07.2024 12:36

Енергодар отримав автомобіль швидкої допомоги від британських волонтерів Medical Life Lines

6683ca264a6e1__photo_2024-07-01_13-55-15.jpg

Нещодавно, завдяки ініціативі Medical Life Lines, яка була заснована 2020 року британською організацією King’s Health, Енергодар отримав автомобіль швидкої допомоги.

Medical Life Lines Ukraine є групою волонтерів, які співпрацюють із фармацевтичними компаніями, аптеками та лікарнями по всій Великобританії, щоб закупляти медичне обладнання та матеріали (відповідно до списку, наданого лікарями на місці). Українська частина організації була створена 25 лютого 2022 року одразу після початку повномасштабної війни.
Волонтери закуповують та отримують пожертви у вигляді автомобілів швидкої допомоги, які добре обладнані та у хорошому стані, але були фінансово списані у Великобританії. Через мережу водіїв-волонтерів відправляють машини швидкої допомоги, наповнені медичним обладнанням і приладдям, через польсько-український кордон для подальшого прямого розподілу через місцеву мережу волонтерів до українських лікарень, які найбільше цього потребують.
Велика частина пожертв зібрана організацією через фандрейзингову платформу Justgiving, куди громадяни Великобританії донатили свої кошти.

Наразі вони доставили 52 автомобілі швидкої допомоги в різкі міста України, а тепер от поповнився автопарк швидких і Енергодара.

Зараз, під час війни, цей автомобіль може використовуватися ( і вже використовується)  для оперативного та кваліфікованого вирішення найскладніших ситуацій, які, на жаль, інколи виникають. А саме для евакуації та перевезення енергодарців, які гостро потребуватимуть медичної допомоги та медичного супроводу, а також доставки у військові шпиталі медикаментів, перев’язувальних матеріалів тощо. 
А після деокупаціі Енергодара ця машина швидкої й надалі служитиме потребам енергодарців. Зокрема для транспортування пацієнтів на госпіталізацію, які не потребують реанімаційних заходів; транспортування людей з інвалідністю на стаціонарну реабілітацію; на госпіталізацію інфекційних хворих; виїзд сімейного лікаря з медичною сестрою для надання допомоги вдома тощо. 

 Від всієї Енергодарської громади, від себе особисто щиро вдячний команді Medical Life Lines Ukraine за суттєву допомогу, небайдужість, потужну підтримку України та наших громадян!

https://www.congress.gov.ua/brytanski-volontery-dostavyly-karetu-shvydkoi-dopomohy-dlia-enerhodartsiv/

97e78bdb-44c3-4495-8c74-4b7c6e13516b.jpg 089791f9-cd8a-425a-ade5-e610629a9206.jpg 58a0dca0-dd3c-48a8-bdae-e8fee4b6b1fa.jpg