Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

13.09.2024 19:55

На благодійному вечора "Нескорені серця" зібрали понад 700 тисяч гривень для лікарень Запоріжжя

a98ad647-6ac1-4a4c-8811-9533007512b7.jpg

12 вересня у Києві відбувся благодійний вечір "Нескорені серця", організований Благодійним фондом «SAFE».
 
Захід мав на меті зібрати кошти на закупівлю медичного обладнання для запорізьких лікарень. Це сьогодні вкрай важливо, адже прифронтове Запоріжжя - найближчий пункт для наших воїнів, де можна отримати медичну допомогу.

Вечір зібрав велику спільноту активних та небайдужих людей. До нього долучилися відомі українці, народні депутати, представники НАЕК Енергоатом та Атомпрофспілки, громад Запорізької області, Національного заповіднику «Хортиця», українські артисти, спортсмени, підприємці. Одним з генеральних партнерів заходу виступила НАЕК Енергоатом, яка передала до фонду кошти на медичне обладнання. Завітали на захід і військові - бійці підрозділу аеророзвідки. Для гостей виступили українські зірки Олена Тополя (Alyosha), Таяна Решетняк (TAYANNA), Максим Корнелюк (Kórnel). Ведучим заходу став Роман Міщеряков. 

Гості вечора мали змогу побачити одну з сакральних українських національних традицій - посвяту в козаки у виконанні представників Запорізької ГО "Спас". 

Також присутні долучилися до участі у благодійному аукціоні, де були представлені ексклюзивні лоти: картини відомих українських художників, витвори мистецтва, національні прикраси, колекції шевронів бригад ЗСУ та поштових марок УНР, прапор, підписаний українськими олімпійськими чемпіонами. Одним з лотів аукціону була картина юної художниці Сабіни Колінько з Енергодара "Життя на межі". Також свої картини для аукціону передав Сергій Тєхов - відомий український художник родом з Енергодара.

Всього під час заходу було зібрано 740 000 грн, які будуть направлені на підтримку медичної інфраструктури Запоріжжя. Зокрема, на закупівлю медичних приладів для Обласного медичного центру серцево-судинних захворювань та Запорізької міської лікарні №9. Також частину коштів, виручених на аукціоні, буде направлено на допомогу нашим Захисникам.

🕊️Благодійний фонд «SAFE» заснований у 2022 році. За цей час волонтерами фонду було організовано багато зборів, благодійних аукціонів, проєктів з надання психологічної допомоги дітям, постраждалим від війни, надано допомогу військовим, які обороняють Україну на передовій. Його голова - Юлія Фоміна, родом з Енергодара. Тому не може лишатися осторонь від долі рідного Запорізького краю та зосереджує допомогу саме на цьому напрямку.

 Щиро вдячний організаторам, партнерам та учасникам за небайдужість, активність, єднання заради допомоги нашим військовим, золоті серця та добрі справи. Віримо в наших Захисників та робимо все можливе аби підтримати їх!

➡️ Збір на підтримку медичних закладів Запоріжжя триває. Запрошуємо бажаючих долучитися до нього!
https://send.monobank.ua/jar/7u82fHRa6o