Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

16.09.2024 15:06

Служба безпеки України фіксує спроби вербування громадян України російськими спецслужбами

39da0c01-5f68-489c-a577-df2b65424355.webp

Зокрема, окупанти за допомогою месенджера Telegram пропонують громадянам України "легку роботу", яка полягає у пошуку місць дислокації військових автомобілів та їх підпалі. При цьому злочин вимагають зафіксувати на камеру та переслати співробітнику спецслужби рф.

Напередодні Службою безпеки України було виявлено декілька групи підпалювачів, до складу яких входили і неповнолітні. Також минулого тижня у Києві затримали ще п’ятьох поплічників російських спецслужб. Основними «цілями» фігурантів були позашляховики та мікроавтобуси ЗСУ. оруч з пошкодженим транспортом зловмисники залишали провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію Сил оборони. У такий спосіб ворог сподівається розхитати суспільство, видаючи замовні підпали за "діяльність антиукраїнського підпілля". 

Затриманим повідомлено про підозру за за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.

❗️Правоохоронці закликають громадян бути обережними, відповідальними та свідомими, не наражати себе на небезпеку та не погоджуватися на сумнівні пропозиції "роботи", яка напряму шкодить нашим Захисникам. А батькам дітей та підлітків - контролювати їх безпеку в інтернеті, убезпечивши їх від підозрілих контактів та ресурсів.