Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

01.09.2023 16:12

Енергодар стане учасником Міжнародної конференції з відновлення України після війни ReBuild Ukraine

6528ed4ec292b__photo_2023-08-31_12-49-33.jpg

1 вересня Енергодарським міським головою Дмитром Орловим мною було  підписано Меморандум з ДП "ПРЕМ'ЄР ЕКСПО" про участь представників Енергодарськогромади у ІІ Міжнародній виставці-конференції «REBUILD UKRAINE 2023», яка відбудеться 14-15 листопада у Варшаві. 

ReBuild Ukraine – це масштабна міжнародна платформа для залучення зовнішнього фінансування з метою відбудови територій України, які постраждали від війни та зазнали значних руйнувань внаслідок російської агресії. Захід має на меті налагодження прямої комунікації громад із міжнародними фінансовими донорами, фондами та інвесторами, ефективної взаємодії між органами місцевого самоврядування, державною владою та фінансовими інституціями.

Перша така виставка-конференція відбулася у Варшаві 15-16 лютого поточного року. Захід об’єднав на одному майданчику представників 24 постраждалих громад та міст України, державної влади та ЄС, міжнародні фінансові установи та фонди, інвесторів та представників будівельної спільноти. Для громад участь у виставці відкрила нові можливості для налагодження контактів з потенційними донорами. За результатами заходу керівниками територій було укладено ряд важливих меморандумів про співпрацю з провідними міжнародними компаніями. 

Участь представників Енергодарської громади у виставці - це надважливий шанс для залучення зовнішніх інвестицій з метою якісного відновлення нашого міста після деокупації, розвитку його економіки та інших галузей, реалізації масштабних проєктів на благо мешканців міста. Всього в ній візьмуть участь 20 українських громад.

Захід REBUILD UKRAINE 2023 відбудеться за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, а також профільних міністерств країн-партнерів ЄС.