Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

20.09.2023 16:54

Енергодар заручився підтримкою Міжнародного фонду гуманітарної допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця

6528e86ad8ceb__photo_2023-09-20_15-00-48.jpg

20 вересня Центр допомоги евакуйованим громадянам з м. Енергодар відвідали представники Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця (International Blue Crescent). Спільно обговорили нашу  майбутню співпрацю для підтримки внутрішньо переміщених осіб з Енергодара в частині надання  гуманітарної допомоги соціально вразливим категоріям громадян, які були вимушені покинути свої домівки. 

 Фонд IBC заснований як міжнародна гуманітарна організація у Туреччині та розпочав роботу з 1999 року у Албанії. Починаючи з 2000 року організація Блакитного Півмісяця надає гуманітарну допомогу в країнах Близького Сходу, Африки та південної Європи, які постраждали від бойових дій, голоду, стихійного лиха тощо. З 2006 року IBC є спеціальним консультантом Економічної та Соціальної Ради ООН. 

Фонд  почав працювати в Україні з квітня 2022 року. Саме тоді, невдовзі після початку повномасштабного російського вторгнення, було підписано перший меморандум про співпрацю між керівниками IBC та громадами Одеської, а потім і  Миколаївської областей. 
З березня 2023 року IBC реалізує проєкти гуманітарної допомоги у Херсоні та деяких сільських населених пунктах Херсонської області. Зокрема, люди отримують продуктові набори. А після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 р. IBC системно вирішує проблему постачання питної води мешканцям Херсону та ряду громад Миколаївської області.