Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

11.10.2023 15:36

Енергодар та НАЕК "Енергоатом" уклали Меморандум про співпрацю з відновлення міста після деокупації

6528e4c98de37__photo_2023-10-11_08-04-38.jpg

Вже понад півтора роки Енергодар перебуває в окупації російських загарбників. Разом з ним окупанти захопили найбільшу атомну електростанцію України та Європи - Запорізьку АЕС. Вдаючись до воєнних злочинів на території ядерного об'єкту, катуючи персонал, використовуючи атомну станцію для погроз та шантажу цілого світу, росія порушує всі можливі норми та принципи ядерної та радіаційної безпеки.

Енергодар обов'язково буде звільнено, а Запорізька АЕС повернеться під контроль України. Тому вже зараз триває робота з напрацювання основних кроків та механізмів відновлення міста після деокупації.

10 жовтня міський голова Енергодара, начальник Енергодарської міської військової адміністрації Дмитро Орлов взяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю між ДП "НАЕК "Енергоатом" та Енергодарською міською радою щодо відновлення міста Енергодара та Запорізької АЕС після деокупації. Головна мета укладання документа - об'єднання зусиль, спрямованих на відновлення інфраструктури міста, розвиток різних сфер життєдіяльності Енергодара, створення належних умов для життя громадян та роботи персоналу ЗАЕС.

 У рамках реалізації Меморандуму, серед іншого, планується створення консультативно-дорадчих органів та робочих груп для  спільної роботи за різними напрямками життя міста. Це, зокрема, поновлення безпечної роботи Запорізької АЕС, відновлення об’єктів критичної інфраструктури, будівництво та обслуговування об'єктів енергетичної галузі, соціально-економічний розвиток міста, створення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності, формування привабливого інвестиційного іміджу Енергодара, забезпечення належного рівня безпеки мешканців тощо. 

Фото: ДП "НАЕК "Енергоатом"

photo_2023-10-11_08-04-37.jpg