Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

25.10.2023 14:01

Енергодарські педагоги обговорили нагальні питання організації освітнього процесу в умовах воєнного стану

6538f5c61df38__photo_2023-10-25_13-35-49.jpg

24 жовтня  в  Києві пройшли жовтневі зустрічі освітян м.Енергодара за темою «Особливості освітнього менеджменту під час воєнного часу та повоєнного відновлення».

Це перший за більш ніж півтора роки війни захід, що зібрав 126 працівників освіти Енергодарської міської ради, які внаслідок тимчасової окупації міста наразі живуть і працюють у Києві та Київській області. Ініціатором його  проведення  є управління освіти Енергодарської міської ради.

Зустріч відбулась в приміщенні Національного еколого-натуралістичного центру за особистої підтримки директора центру - Вербицького Володимира Валентиновича, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки КНУ імені Тараса Шевченка, старшого наукового співробітника Інституту проблем виховання АПН України, голови ГО «Спілка освітян України».  

Під час зустрічі головний акцент був спрямований на виявлення та поширення ефективних адаптаційних стратегій, моделей, технологій, інструментів, підтримку ресурсного стану педагогів як чинників якості освіти в умовах війни та тимчасової окупації міста.

Окрім колег - освітян з Донецька та Бердянська учасниками заходу були сертифікований тренер MIE Trainer у Microsoft, заступниця директора з освітньої діяльності дистанційного ліцею «Меридіан» Марина Лютинська, практикиня та  авторка посібників з Рішення-Орієнтованого підходу Вікторія Спащенко та менеджерка з впровадження «Вивчаю — не чекаю» Громадської Спілки «Освіторія» Яна Левицька.

Під час пленарного засідання та роботи тематичних локацій відбулися тренінги, майстер-класи запрошених спікерів з тем "Рішення-Орієнтований підхід у роботі управлінця", "Цифровий освітній простір: системні рішення в один клік для закладу освіти",  «Застосування нейронних мереж у навчанні: від основ до практики», «Вивчаю – не чекаю» – безоплатний інструмент для урізноманітнення уроків у початковій школі", "Організація роботи Донецького ЦЕНТУМ в умовах війни”.
Свої стратегії дій у критичних ситуаціях, моделі організації освітнього процесу в умовах дистанційного навчання, знахідки щодо збереження трикутника партнерства "вчителі-учні-батьки", взаємодії з батьками дошкільників, технології роботи з обдарованими дітьми, інструменти підтримки власного ресурсу представили на тематичних засіданнях майже 20 наших колег-педагогів закладів дошкільної, початкової, середньої, позашкільної освіти міста Енергодара. 

Ця зустріч дала можливість освітянській спільноті Енергодара не тільки отримати задоволення від спілкування з колегами, поділитися напрацьованим досвідом, обмінятися думками, заручитися підтримкою, відчути позитивні емоції, які допоможуть жити і працювати далі. А ще оцінити те, що пережили, попрацювати над помилками, оцінити втрати, використати найефективніше та спланувати шляхи вирішення проблемних питань.

photo_2023-10-25_13-35-46.jpg photo_2023-10-25_13-35-47.jpg photo_2023-10-25_13-35-48.jpg photo_2023-10-25_13-35-51.jpg photo_2023-10-25_13-35-53.jpg photo_2023-10-25_13-37-11.jpg