Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

27.11.2023 13:59

Фахівці Енергодарського ЦНАП навчалися принципам роботи в надзвичайних ситуаціях

656484b2bcf3d__photo_2023-11-27_11-15-49.jpg

Минулого тижня фахівці Енергодарського Центру надання адміністративних послуг взяли участь у тренінгу "Психологічна стресостійкість в надзвичайних ситуаціях", який провели  бізнес-тренери - експерт міжнародних проєктів Олена Жаворонкова та доцент кафедри психології Університету Г. Сковороди Леонід Ніколаєв.

Захід відбувся у Запоріжжі, за підтримки Запорізької обласної військової адміністрації. До участі в ньому долучилися представники ЦНАПів та соціальних служб тимчасово окупованих громад Запорізької області, які зараз працюють в умовах евакуації. 

Серія таких тренінгів проводиться у різних областях України для представників громад, зокрема тих, що постраждали внаслідок війни. Організатором їх є Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг спільно з Академією Фольке Бернадотта за фінансової підтримки Швеції. 

Спікери розповіли учасникам про основні стратегії роботи в умовах надзвичайних ситуацій, базові принципи психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, вплив надзвичайних ситуацій на психіку людини, професійне вигорання, особливості роботи з клієнтами в різних психологічних станах.

Всі набуті знання та навички обов'язково стануть в нагоді нашим фахівцям, особливо після деокупації Енергодара. Адже саме на ЦНАПи буде покладено великий обсяг роботи з надання ряду ключових послуг населенню: відновлення документів, поновлення та упорядкування реєстрів, паспортних послуг, вирішення питань реєстрації майна, землі та багато інших. А так як адміністратори ЦНАП працюють безпосередньо з людьми, то знання основних психологічних принципів роботи з громадянами в надзвичайних умовах - це саме те, що допоможе більш ефективно та якісно виконувати службові обов'язки, долати навантаження та психологічне напруження.

Дякуємо організаторам за такий важливий та корисний захід.