Енергодарська міська територіальна громада

Запорізька область, Василівський район

19.09.2023 10:40

Соціальний захист населення

main_imp_news.webp

Пенсіонери на ТОТ можуть пройти ідентифікацію за допомогою відеоконференцзв’язку

Записатися на проходження ідентифікації у режимі відео можна через вебпортал Пенсійного фонду України.
 Для цього, в першу чергу, потрібна наявність інтернету.  Далі необхідно виконати наступні кроки: 

✅ Зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ за посиланням. У верхній частині екрана обрати вкладку «Ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку» та натиснути на неї.

✅ У формі, що з’явиться на екрані, заповнити всі поля, позначені зірочкою. За необхідності вказати вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо). 

До заяви можна додати скан-копії документів: паспорта, пенсійного посвідчення, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтва про народження, трудової книжки тощо. Після цього натиснути «Подати заяву».

Звертаємо увагу, що в інтересах недієздатних осіб чи осіб, дієздатність яких обмежено, заяви подаються опікунами, піклувальниками.

✅ Після подачі заяви на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку з вами зв’яжеться уповноважений працівник органу ПФУ для узгодження часу і способу проведення відеоідентифікації.

Відеоконференцзв’язок може бути проведений через одну із програмних платформ, яку обере заявник: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom. Відеоідентифікація здійснюється протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів із дати подання звернення.

ДО УВАГИ ЕНЕРГОДАРЦІВ - ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ З ДИТИНСТВА І ГРУПИ ТА СІМЕЙ, ЯКІ МАЮТЬ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

 
У 2024 році для енергодарців продовжить діяти ряд важливих соціальних програм, мета яких - підтримка громадян вразливих категорій, що опинилися у складних життєвих обставинах в умовах воєнного часу. Крім того, цей перелік буде розширено та доповнено новими видами соціальної допомоги для осіб певних пільгових категорій.
Розпорядженням начальника Енергодарської МВА затверджено Порядок надання щомісячної грошової допомоги особам з інвалідністю з дитинства I rpyпи та дітям з інвалідністю.
Зокрема, право на таку виплату надається на особу з інвалідністю з дитинства I групи (у разі визнання такої особи недієздатною - на її законного представника), одному із батьків/законному представнику дитини з інвалідністю віком до 18 років, які мають місце реєстрації проживання в Енергодарі та є громадянами України.
 
 Для оформлення допомоги необхідно надати такі документи:
1️⃣ для осіб, які перебувають на підконтрольній Україні території:
☑️ заяву на ім'я начальника УПСЗН EMP (зразок заяви); (https://docs.google.com/document/d/1wJv0JRbqxooWN6GKDm3UGEl3cIGSsM16/edit?usp=drivesdk&ouid=116916329219233672543&rtpof=true&sd=true)
☑️ копію паспорта або ID-картки та додатку до неї;
☑️ копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру a6o відмітка про його відсутність;
☑️ копію довідки до акта огляду MCEK про встановлення інвалідності (для осіб з інвалідністю) /медичного висновку ЛКК (для дитини з інвалідністю до 18-річного віку);
☑️ копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи/дитини;
☑️ копію документа з банківської установи про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN, на який може бути зарахована щомісячна грошова допомога;
☑️ копію документа, що підтверджує сімейні правовідносини, родинні зв’язки, представництво інтересів (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, рішення про опіку, піклування, довіреність тощо);
☑️ копію пенсійного  посвідчення/посвідчення  отримувача  державної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
 
2️⃣  для осіб, які є громадянами України та залишаються у тимчасово окупованому Енергодарі та які станом на кінець 2023 року були одержувачами щомісячної адресної соціальної матеріальної допомоги окремим категоріям осіб з інвалідністю відповідно до Програми соціальної допомоги у м. Енергодарі на 2021-2023 poки:
▪️ заяву на ім'я начальника УПСЗН EMP (зразок заяви)
▪️ копію паспорта a6o ID-картки та додатку до неї.
➡️ Заява з пакетом документів подається у паперовій формі

для осіб, які евакуйовані до Запоріжжя:
• До УПСЗН Енергодарської міської ради (Зал засідань Департаменту соціального захисту населення Запорізької ОДА) 066 426 36 05

• До Центру допомоги евакуйованим енергодарцям за адресою: м. Запоріжжя, 10-й корпус ЗНУ, навпроти вул. Незалежноі України, 13;
➡️ АБО у сканованій формі надсилається на електронну адресу 2328_uszn@ukr.net (для осіб, що евакуювались в інші населені пункти України або залишились в Енергодарі).

Щомісячна грошова допомога призначається без урахування сукупного доходу сім'ї, в якій проживає особа з інвалідністю з дитинства I групи або дитина з інвалідністю за умови, що
• особа з інвалідністю з дитинства І групи/ дитина з інвалідністю або заявник(-ця) не перебуває за кордоном;
• особа з інвалідністю з дитинства І групи/ дитина з інвалідністю не перебуває на повному державному утриманні.

Виплата проводиться за наявності фінансування з міського бюджету у таких розмірах:
на дітей з інвалідністю віком до 18 років, віднесеним до підгрупи «А» та на осіб з інвалідністю з дитинства I групи, віднесеним до підгрупи «А» — 1500 грн на місяць;
✅ на дітей з інвалідністю віком до 18 років та на осіб з інвалідністю з дитинства I групи— 1000 грн на місяць.

 
Громадянам зазначених категорій, які бажають надати заяву для отримання у 2024 році грошової допомоги, необхідно надати заяву з пакетом документів в термін до 31 грудня 2023 року. Допомога призначається на один календарний рік, а саме: з 01 січня по 31 грудня.

 

Військовослужбовці з Енергодара мають право на одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету на суму 50 тисяч гривень

Діючі військовослужбовці Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Прикордонної служби України, які зареєстровані в Енергодарі, мають право на одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету у розмірі 50 000 гривень.

Станом на 1 листопада таку виплату отримав 571 військовослужбовець. Сумарно на реалізацію цієї програми вже спрямовано понад 28,55 млн гривень. Допомога призначається всім військовим вказаних категорій у рамках міської Комплексної Програми підтримки учасників АТО, ООС, сил оборони та членів їх сімей – мешканців Енергодара на 2021-2023 роки. Програма діє до кінця 2022 року, тому ті, хто ще не встиг подати заяву на призначення виплати, можуть це зробити.
 Крім того, наразі міські служби готують проєкт аналогічної програми на наступний рік, у якій обов'язково буде передбачено фінансування на продовження такої виплати для наших захисників.

 ❗️Військові, які належать до вищезазначених категорій та ще не подавали заяву на призначення допомоги, можуть звернутися з пакетом необхідних документів.

📎 Для оформлення разової матеріальної допомоги заявник подає: 
✅ заяву на ім’я начальника УПСЗН (зразок заяви);
✅ копію паспорта або ID-картки та додатку до неї, або тимчасової довідки, що його замінює;
✅ копію довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків  або відмітки про його відсутність; 
✅ копію військового квитка або посвідчення офіцера, у разі їх відсутності/зіпсування – інший документ, що підтверджує належність до даної категорії;
✅ копію документа з банку про відкриття особистого рахунку IBAN, на який буде зарахована допомога.

➡️ Заява з необхідними документами надається в електронному вигляді у сканованій формі на електронну адресу: 2328_uszn@ukr.net. 
В разі відсутності такої можливості - в паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам м. Енергодара (10-й корпус ЗНУ, навпроти вулиці Незалежної України, 13, м. Запоріжжя). 

Телефони гарячої лінії: +380980173725, +380997505994

 

Енергодарці, які отримали поранення під час військової служби, можуть отримати разову матеріальну допомогу з міського бюджету

В Енергодарі діє програма надання разової матеріальної допомоги з міського бюджету на лікування у зв'язку з пораненням військовослужбовців та учасників територіальної оборони, які брали участь у бойових діях з рф. 

Право на отримання допомоги мають особи з числа військовослужбовців, учасників тероборони, які в період з 24 лютого 2022 року брали безпосередню участь у бойових діях з рф та отримали поранення, а також мають місце реєстрації проживання в Енергодарі.

Розмір допомоги визначається в залежності від  ступеню тяжкості поранення:

   ✅легке поранення - 10 тис. грн;
   ✅поранення середнього  ступеню тяжкості - 30 тис. грн;
   ✅тяжке поранення - 50 тис. грн.

Для оформлення допомоги поранена особа або член її сім’ї має подати: 

✅ заяву в довільній формі на ім’я начальника УПСЗН;
✅ копію паспорта або ID-картки та додатку до неї;
✅ копію ідентифікаційного номеру або відмітки про його відсутність;
✅ довідку з медзакладу про перебування на лікуванні з причини поранення з зазначенням ступеню тяжкості поранення;
✅ копію посвідчення військовослужбовця або учасника територіальної
оборони, 
✅ копію документа про відкриття особистого рахунку за стандартами IBAN;

Разова матеріальна допомога призначається з місяця звернення за її призначенням та виплачується з коштів міського бюджету за наявності фінансування.

 Заява з необхідними до неї документами подається:
➡️ у сканованій формі на електронну адресу 📧 2328_uszn@ukr.net

➡️ у разі неможливості відсканувати документи - в паперовій формі до Центру допомоги евакуйованим громадянам з м.Енергодара (м. Запоріжжя, 10-й корпус ЗНУ, навпроти вул. Незалежності України, 13). 

Телефони гарячої лінії: +380980173725, +380997505994

 

Соціальні програми для енергодарців: які з них продовжують діяти у військовий час?

 Попри те, що вже півтора роки Енергодар перебуває у тимчасовій окупації, для жителів нашого міста - як тих, хто виїхав, так і тих, хто залишається в окупації,  - продовжує діяти ряд важливих державних та міських соціальних програм. Зокрема, під егідою  Енергодарської міської військової адміністрації  продовжується супровід та фінансування низки програм соціального захисту та підтримки певних пільгових категорій. Зокрема: 

✅ Щомісячна адресна соціальна матеріальна допомога окремим категоріям осіб з інвалідністю (дітям з інвалідністю і особам з  інвалідністю з дитинства 1 групи) за наданими раніше документами

✅ Надання разової матеріальної допомоги при народженні дитини на тимчасово окупованій території

✅Надання разової матеріальної допомоги громадянам міста, які загинули або поранені на тимчасово окупованій території

✅ Надання  разової матеріальної допомоги на лікування, у зв’язку з пораненням військовослужбовців  та учасників територіальної оборони, які брали участь у бойових діях з РФ

❗️Зверніть увагу! Заява з необхідними до неї документами приймаються у сканованій формі на електронну адресу: 2328_uszn@ukr.net.

➡️За відсутності такої можливості - у паперовій формі безпосередньо у Центрі допомоги евакуйованим громадянам Енергодара, який знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, 10 корпус ЗНУ, навпроти Незалежної України, 13.

Телефони гарячої лінії Центру: +380980173725, +380997505994

 

Звіт про виконання міських соціальних програм за липень 2023 року 

Протягом липня 2023 року Управлінням праці та соціального захисту населення Енергодарської міської ради забезпечено виплати по таким державним й міським допомогам та компенсаціям: 

✅ 376 осіб, яким встановлено інвалідність з дитинства, отримали адресну допомогу на загальну суму 1,5 млн грн;

✅ 427 осіб отримали разову  допомогу при народженні дитини на загальну суму 578,8 тис. грн;

✅  368 вимушено переміщених осіб отримали виплати на загальну суму 1,09 млн грн. 

✅ 159 осіб, які не мають права на пенсію, отримали допомогу на загальну суму 439,3 тис.грн;

✅ 113 багатодітних сімей - на загальну суму 1,1 млн грн.;

✅ 50 малозабезпечених сімей - на загальну суму 408,4 тис. грн;

✅ 60 родин з дітьми, яким встановлено опіку або піклування - на загальну суму 368,4 тис.грн.

✅ Також здійснено виплату соціальної допомоги 1 тяжко хворій дитині на суму 69,9 тис. грн

 Крім того, належні їм державні виплати отримують такі категорії енергодарців:
🔸одинокі матері;
🔸діти, батьки яких ухиляються від сплати аліментів; 
🔸особи, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю внаслідок психічного розладу;
🔸особи, які здійснюють догляд за особами 80+ років; 
🔸дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї;
🔸 особи, які не набули права на пенсію;
🔸 учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

❗️Якщо ви належите до однієї з вищевказаних категорій та не отримуєте належних соціальних державних виплат або маєте будь-які питання щодо їх оформлення, вам необхідно звернутися до фахівців УПСЗН за місцем вашої реєстрації ВПО, або отримати консультацію в  Центрі допомоги евакуйованим громадянам Енергодара: м. Запоріжжя, 10 корпус ЗНУ, навпроти Незалежної України, 13; або за телефонами: +380980173725,+380997505994

 

Поділитись